Eddy Sibbing schaakkampioen van Weesp

WEESP - De nieuwe schaakkampioen van de stad Weesp is Eddy Sibbing uit Bussum. Hij kwam afgelopen zaterdag tijdens het Open Kampioenschap van de Weesper Schaakclub als beste uit de bus. In 1987 won de Bussumer het toernooi ook al.

De 34ste editie van het kampioenschap verliep spannend. Sibbing en Zoltan Hajnal uit Hongarije eindigden beiden met 6 punten uit 7 wedstrijden. Sibbing won uiteindelijk op weerstandspunten. Hij had er 32,5, Hajnal 29. De derde plaats was voor Erdelyi Tamas uit Hongarije met 5,5 punt en 31,5 weerstandspunten.

Met een 10de plaats was Michiel Harmsen de beste Weesper. Hij scoorde 4,5 uit 7. Beste WSC'er was dit jaar Harry Boom. Hij eindigde op de 19de plaats met een score van 4 uit 7.