Afbeelding

Weesp Chamber Music Festival in teken van heimwee en verlangen

Cultureel

WEESP Stichting Chamber Music Weesp maakt zich op voor een nieuwe editie van het Weesp Chamber Music Festival. ‘Letters from home’, is het thema van het festival dat van 23 tot en met 26 september in de Van Houtenkerk plaatsvindt.

De pandemie speelt nog steeds een rol bij de opzet - zo komen de gastmusici dit keer uit Nederland, is het programma minder uitgebreid en zijn er in de kerk minder plaatsen beschikbaar. Desondanks is de organisatie erin geslaagd een volwaardig festival op poten te zetten, waar liefhebbers van klassieke muziek als vanouds vol verwachting naar uitkijken. 

De artistieke leiding is zoals ieder jaar in handen van het Navarra String Quartet, dat een nieuwe formatie heeft. Het kwartet bestaat nu alleen uit mannen en heeft het Verenigd Koninkrijk als thuisbasis. Marije Johnston is, ondanks dat ze geen deel meer uitmaakt van het kwartet en hier niet meer woont, toch dit jaar weer van de partij en speelt in sommige concerten mee.

Het festival bestaat uit uiteenlopende uitvoeringen; van ochtendconcerten en avondconcerten tot familieconcerten en een Grand Finale. Een aantal concerten wordt twee keer gegeven omdat er minder plaatsen in de kerk beschikbaar zijn. Klik hier voor het programma en kaarten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant