Afbeelding

Kunt u witgoed beter laten repareren of een nieuw apparaat kopen?

Advertorial

Als er een probleem met witgoed voorkomt, wilt u dit natuurlijk eerst oplossen. Dit kunt u heel makkelijk af gaan of helemaal niet. In sommige gevallen kun je namelijk beter het apparaat vervangen, maar wanneer is dit dan precies?

Wanneer witgoed stuk gaat, is het eerste wat u doet kijken of er nog garantie op zit! Bij veel apparaten is dit namelijk het geval en als het product nog onder de garantie valt, hoeft u ook geen moeite te doen om het te repareren. In het volgende artikel vertellen we u of het handig is witgoed te repareren of toch maar voor vervanging te zorgen!

Witgoed reparatie

Witgoed reparatie is het goedkoopste als u het zelf doet. De onderdelen van witgoed zijn bij speciale onderdelenwinkels, op internet of bij fabrikanten te koop. Verder wordt u op het internet overvallen met instructievideo’s, zo kunt u het witgoed reparatie zelf doen! Er komen met de tijd ook steeds meer goedkope alternatieven voor de dure witgoedreparateur, want als u daarvoor kiest dan kiest u ook gelijk voor een dure rekening. Vraag daarom van de voren altijd een prijsopgave en informeer naar de voorrijkosten om iemand voor je te laten komen. Op deze manier weet u wat u kan verwachten als de klus is geklaard.

Repareren of toch vervangen?

De eenvoudige problemen kunt u soms zelf oplossen. Lukt het niet? Laat het probleem onderzoeken en mogelijk repareren. Soms zijn de reparatiekosten hoger dan de prijs van nieuw witgoed. In zo’n geval kunt u beter een nieuw apparaat aanschaffen en is witgoed reparatie geen optie. Als de levensduur ook niet in verhouding staat tot de kosten van de reparatie is het beter om te vervangen. Witgoed is namelijk in de afgelopen jaren steeds zuiniger geworden. Machines van vóór 2020 met een oud energielabel B, C of D kunt u beter vervangen door een energiezuiniger apparaat. Dit is vanuit het milieuoogpunt wel beter en dat speelt witgoed reparatie geen rol.

Toch maar afdanken

In sommige gevallen is witgoed reparatie is zinloos want óf de kosten zijn te hoog óf de levensduur is het niet meer waard. Tijd voor vervanging dus! Maar wat doen we met het oude apparaat? In dit geval moet u het afdanken. Het beste is om dit niet zelf te doen maar bij een bedrijf die het op een goede manier doet. Hieronder valt recyclen en het goed afdanken van zware metalen. Het inleveren van witgoed is gratis! Dit kan bij de winkel waar je het nieuwe apparaat koopt en bij de gemeentelijke milieustraat. Er zijn ook gemeenten die afgedankte apparaten zelfs bij u thuis ophalen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant