Is er volgende maand een meerderheid voor reconstructie schansen?
Is er volgende maand een meerderheid voor reconstructie schansen?

Partijen laten nog maar weinig los bij behandeling schansenplan

Algemeen Dossier: Opknappen schansen

WEESP - Is er een meerderheid in de gemeenteraad voor de reconstructie van de schansen? De raadsleden spraken zich gisteravond voor het eerst uit tijdens de behandeling van het plan in de raadscommissie. Het werd een debat over details. 

De discussie over het plan om het militaire verleden duidelijker te maken op de schansen in Weesp bleef steken bij de details omdat de meeste partijen nog niet het achterste van hun tong willen laten zien over het idee. Zij houden hun kruit droog tot de behandeling in de raadsvergadering van februari.

Oppositiepartijen PvdA en GroenLinks zijn duidelijk. Zij willen het plan van tafel hebben. "Dit is te duur, zeker in tijden van crisis", zo redeneerde PvdA-lid Duncan Borst. De WSP ziet het plan wel zitten, maar vindt het op sommige punten te ingrijpend. De DEP heeft nog geen standpunt uitgesproken.

Coalitiepartij CDA is juist voorstander van de opknapbeurt. "U moet zich realiseren, we kunnen nu aanspraak maken op 75 procent subsidie van de provincie Noord-Holland. Dat kunnen we nooit meer. Doen we het nu niet, dan doen we het nooit", aldus CDA-fractievoorzitter Cees Sluijk. Coalitiegenoten VVD en D66 hulden zich in stilzwijgen. 

De gemeenteraad moet begin volgende maand beslissen of zij de architect toestemming geeft om het plan voor de reconstructie van de Rooseboom- en de Draaierschans verder uit te werken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant