De bekende kunstwerken in de gracht moeten terugkomen
De bekende kunstwerken in de gracht moeten terugkomen

Kunst in de gracht moet in de lente terugkeren

Algemeen

WEESP - Als het aan kunstenares Ilona Woltring ligt, drijven er dit voorjaar weer kleurrijke kunstwerken in de Oudegracht. De Weespse en Stichting Beeldende Kunst Weesp hebben hiervoor de handen ineen geslagen en willen samen deze traditie in ere herstellen.

Tijdens het pinksterweekend houdt de stichting al jaren de kunstmanifestatie Weespers aan de Wand. Tot een paar jaar geleden werd dat gecombineerd met waterprojecten. Die trokken altijd veel bekijks, en niet alleen van de bezoekers van Weespers aan de Wand. Voor veel kunstenaars bleek het echter te veel werk en te tijdrovend om naast hun kunst nog een drijvend object te maken.

Ilona Woltring wilde dat wel graag blijven doen, maar kreeg in haar eentje te maken met vergunningen en precariorechten.

Stichting Beeldende Kunst Weesp is vorige week maandagavond met Woltring overeengekomen dat de kunstenares de waterprojecten dit jaar gaat coördineren.

De stichting regelt wel de vergunning en de precario, maar laat verder aan Ilona Woltring over wat er straks in het water van de Oudegracht komt te liggen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant