Burgemeester Horseling feliciteert bruidspaar Aaltje en Franz Ligtvoet.
Burgemeester Horseling feliciteert bruidspaar Aaltje en Franz Ligtvoet.

Echtpaar Ligtvoet-Gunzeln viert 60-jarig huwelijksfeest

Algemeen

WEESP - In gemoedelijke sfeer vierden Franz Ligtvoet (77) en Aaltje Gunzeln (79) donderdag samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hun 60-jarig huwelijksfeest. Een mooie dag om op terug te kijken.

Met veel kwinkslagen blikt het echtpaar terug op hun leven samen. De ontmoeting, toen Franz na zijn diensttijd uit Indonesie terugkeerde, de vriendschap die uitgroeide tot liefde en hun huwelijk in 1953. Franz ging werken als administrateur bij Werkspoor Amsterdam en toen het stel samen een huis zocht, kregen ze in 1968 een flat toegewezen in Weesp. "We waren de eerste bewoners van de Keulsevaartflat", zo herinneren ze zich nog. "En al was het voor ons Amsterdammers even wennen in Weesp, we wonen er heerlijk."

Later gingen Aaltje en Franz samen reizen: Heel Frankrijk door met de Alpenkreuzer, maar ook drie maal terug naar Indonesië, op zoek naar sporen uit de diensttijd van Franz. Hun leven kent veel pieken, maar ook dalen. Het verlies van een zoon en onlangs problemen met de gezondheid van Franz. Aaltje: "Franz is in november heel ziek geweest. Daarom zijn we nu extra gelukkig dat we deze feestdag samen mogen beleven."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant