Leerling overhandigt cheque aan Wim Koole van De Voedselbank.
Leerling overhandigt cheque aan Wim Koole van De Voedselbank.

Hartverwarmende actie voor Voedselbank

Algemeen

WEESP - Leerlingen van het Vechtstede College hebben op Valentijnsdag een cheque van 3147 euro overhandigd aan de Voedselbank van Weesp. Dat gebeurde in de aula van de onderbouw, die voor de gelegenheid was versierd met grote rode harten. Wim Koole nam de cheque namens de organisatie in ontvangst.

De Weesper liet de scholieren weten een deel van het geld te zullen gebruiken voor het inkopen en verspreiden van schoonmaakspullen. Deze producten zijn voor huishoudens met een kleine beurs een grote uitgave. Hij gaf ook uitleg over de Voedselbank. Zo vertelde hij onder meer dat momenteel zo'n vijftig gezinnen in Weesp ondersteund worden met voedsel en andere boodschappen.  

De leerlingen hebben het geld bij elkaar gespaard met een bloembollenactie. Die was op touw gezet door Amy Geerts en de Lionsclub Godelinde Bussum. De lerares Engels was erg trots op haar leerlingen, evenals rector Jan Verhulst. Na de uitreiking en de toespraken werden de leerlingen voor hun inzet bedankt met snoephartjes en ander valentijnssnoep. 

Rector Verhulst spreekt Voedselbank en leerlingen toe in een vurig versierde aula .
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant