Foto: Gemeente Wijdemeren
Foto: Gemeente Wijdemeren
Audio

Burgemeester Wijdemeren: 'Gewest blinkt niet uit in samenwerken'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Het Gewest Gooi & Vechtstreek blinkt niet uit in een innige samenwerking. Tot die conclusie kwam burgemeester Martijn Smit gisteravond op Radio Weesp. Samen met Weesp en Stichtse Vecht gaat Wijdemeren een intensieve samenwerking onderzoeken.

"Op een aantal punten gaat het best aardig in het gewest, maar als het op de gemeenschappelijke toekomst aankomt is het niet eenvoudig. Dat betekent dat je veel met elkaar praat over structuren en bureaucratie. Nou ja, wij zijn wat meer van aanpakken en dat gevoel is ook sterk ontwikkeld bij Weesp en Stichtse Vecht", aldus burgemeester Smit.

Volgens Smit komen er de komende jaren zo veel taken op de gemeenten af dat het handig is om nu alvast een samenwerking te onderzoeken. "Dat is een beter uitgangspunt dan uiteindelijk door het ijs zakken en andere gemeenten om hulp te moeten vragen", zo legde Smit uit.

Een intensieve samenwerking is volgens Smit geen voorbode van een fusie. "Een sterke samenwerking is ook goed. Maar als het Rijk ons uiteindelijk tot een fusie dwingt, dan hebben wij met elkaar fantastische partners te pakken."

Burgemeester Smit van Wijdemeren op Radio Weesp:

Beluister het fragment

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant