Afbeelding

Weesp twijfelt over aankoop Domijn-terrein

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - De gemeente twijfelt of het Domijn-terrein nog wel moet worden aangekocht. Volgens het college van B&W heeft de verkoper, het Rijk, tijdens de onderhandelingen de voorwaarden veranderd. Er worden daarom juridische stappen overwogen.

Dat bleek gisteren tijdens de behandeling van de toekomst van Het Domijn door de raadscommissie. Maar omdat de onderhandelingen over de aankoop van het terrein zijn vastgelopen, werd de vergadering afgebroken. Er is nog niets concreets om over te praten: eerst moet blijken of de gemeente het terrein nog wel wil aankopen.

De gemeente bracht twee weken geleden een definitief bod uit op het terrein aan de Bloemendalerweg. Eigenaar Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) heeft dat bod afgewezen. Ook stelt de RVOB nu dat de toekomstige eigenaar de sanering van het terrein moet betalen en dat het niet leeg wordt opgeleverd. Volgens het Weesper college van B&W zijn dat andere uitgangspunten dan aan het begin van de onderhandelingen. 

Mocht er op korte termijn wel een doorbraak worden bereikt in de onderhandelingen, dan buigen de raadsleden zich alsnog over de kwestie. 

De eigenaar, Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) gaat volgende week vrijdag op zoek naar andere kopers voor het terrein, mocht de impasse niet worden doorbroken. 

ABC
Aankoop van het Domijn-terrein door de gemeente is cruciaal in de bedachte ABC-constructie voor het terrein. Het Rijk (A) verkoopt het terrein aan de gemeente Weesp (B), die het tegen dezelfde prijs direct doorverkoopt aan een derde partij (C). De raad wil invloed hebben op aan wie de gemeente de grond verkoopt. Er is nu een akkoord met projectontwikkelaars, maar er gaan ook stemmen op om het direct aan de kunstenaars van Het Domijn te verkopen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant