De verouderde huurwoningen aan de Kastanjelaan gaan tegen de vlakte.
De verouderde huurwoningen aan de Kastanjelaan gaan tegen de vlakte. Foto's: WeesperNieuws

Oude huizen Kastanjelaan en Kostverlorenstraat gesloopt

Buurt / wijk

WEESP Als onderdeel van het gebiedsontwikkeling van Ymere in de Hogewey is de woningcorporatie bezig met het afbreken van twee blokken huizen aan de Kastanjelaan en de Kostverlorenstraat.

De sloop, en de daaropvolgende bouw van nieuwe woningen, maakt onderdeel uit van de plannen die Ymere heeft voor Hogewey. Samen met de gemeente wil de corporatie de wijk verbeteren. “Daarbij proberen we zoveel mogelijk sociale huurwoningen in stand te houden,” vertelde Coen Springelkamp van Ymere eerder al op WeesperNieuws Extra. 

Nieuwbouw
Op de Kastanjelaan en Kostverlorenstraat stonden 28 sociale huurappartementen die in zo’n slechte conditie waren dat ze moesten worden afgebroken. Daar komt nieuwbouw voor in de plaats. “Acht sociale eengezinswoningen op de Kostverlorenstraat, en tien koopwoningen aan de Kastanjelaan”, aldus Springelkamp.

“De gemeente wil dat de wijk verder wordt verbeterd. Zestig procent van de Hogewey is sociaal verhuurd. Wij proberen zoveel mogelijk van die bestaande sociale huurwoningen te behouden en waar nodig te renoveren. Als de conditie van de woningen dermate slecht is dat dit niet mogelijk is, dan breken we ze af en bouwen we daar nieuwe woningen voor terug.” 

Dat laatste is nu dus het geval voor de 28 appartementen in de twee straten. De woningen zijn lang antikraak bewoond geweest, ondertussen zijn die bewoners verhuisd en stonden de woningen alweer een tijdje leeg.

De toekomstige koopwoningen aan de Kastanjelaan zullen van hetzelfde type zijn als de eengezinswoningen even verderop aan de Kastanjelaan, die in 2017 zijn gebouwd onder de naam De Nieuwe Oogst.


Zo was de situatie eind juni. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant