Ongeveer op deze locatie wil Weesp een zwemstandje.
Ongeveer op deze locatie wil Weesp een zwemstandje. Foto: WeesperNieuws

Volgend jaar zwemmen vanaf de Lange Muiderweg

Algemeen

 WEESP Het college van B en W vraagt de gemeenteraad een kleine twee ton uit te trekken voor een zwemlocatie in de Vecht. Deze moet komen bij Fort Ossenmark aan de Lange Muiderweg. 

In Weesp is al jarenlang behoefte aan een veilige zwemlocatie aan de Vecht die en een aantrekkelijk alternatief moet zijn voor de Groene Punt, waar nu een gevaarlijke situatie ontstaat doordat wordt gezwommen in de vaargeul. Er is gezocht naar een geschikte plek waarbij verschillende opties de revue hebben gepasseerd en gebleken is dat de locatie aan de Lange Muiderweg vlakbij de spoorbrug de beste biedt. Hier kan veilig worden gezwommen, het water is schoon en vaarverkeer heeft er in principe geen last van. 

Op het eerste gezicht is dit, aldus geeft het college van B en W zelf ook toe, is dit helemaal geen goede plek. “Zo is het water slecht toegankelijk en is de verblijfsruimte klein en vol oneffenheden”, noemt het dagelijks bestuur wat uitdagingen op. Maar dat is allemaal te verhelpen. “In het inrichtingsontwerp is hiervoor een oplossing gevonden. Zo wordt het maaiveld geëgaliseerd om prettiger te kunnen verblijven, komen er meer vuilnisbakken, worden er fietsrekken geplaatst en wordt de plaatsing van twee mobiele toiletten voorgesteld. Op het water zal er een steiger moeten komen, om de geringe verblijfsruimte op het land uit te breiden en de locatie aantrekkelijker te maken, alsmede een drijvende vlonder en een ballenlijn”, valt in het voorstel te lezen.
De commissie SOB buigt zich dinsdag over het voorstel. Het is de bedoeling dat de zwemplek volgend jaar in gebruik kan worden genomen.    

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant