Sevda en Natik zijn klaar voor de verhuizing.
Sevda en Natik zijn klaar voor de verhuizing.

'Voor ons is het meer dan een eigen huis'

Algemeen Dossier: Wonen in Weesp

WEESP - Ruim dertien jaar geleden vluchtten Natik Gasjimov en Sevda Gardasjebekova uit Azerbeidzjan naar Nederland. Volgende week verhuizen ze naar een koopwoning met tuin in Aetsveld. "Voor ons is het meer dan een huis."

In het WeesperNieuws vertellen ze: "We hebben lang gespaard en nu de huizenprijzen wat lager zijn, is een koopwoning bereikbaar. Toen de financiering eindelijk rond was, sprongen we een gat in de lucht. Nu weten we: onze toekomst is goed. Ook voor onze kinderen. Toen we in Nederland kwamen, begonnen we op nul. Daarom betekent dit voor ons veel meer dan een eigen huis."

Papeveld
In dezelfde krant vertelt ook een ander jong Weesper gezin hun woonverhaal. Angelique en Ralph Aalten en hun drie kinderen zien wel wat in een nieuwbouwwoning in Papeveld. Papeveld moet nog gebouwd worden, maar op advies van de makelaar zetten Angelique en Ralph hun geliefde woning aan de Torenstraat nu al te koop. Zo verwachten ze dubbele woonlasten te voorkomen.

De woonverhalen in het WeesperNieuws zijn een aanloop naar het WoonEvent op 9 april in het stadhuis van Weesp, waar iedereen terecht kan voor antwoorden op elke woonvraag. 

Beide woonverhalen staan op pagina 11 van het WeesperNieuws van 3 april (pdf). 

Angelique en Ralph wonen erg fijn aan de Torenstraat, maar kijken toch verder.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant