Afbeelding

Programma Vechten op de Vecht

Algemeen

WEESP - Maar liefst 97 teams verschijnen morgen aan de start van de sloeproeiwedstrijd Vechten op de Vecht. Daarmee is de tiende editie van het evenement groter dan voorgaande edities.

De sloepen worden al vanaf 9.00 op de Nijverheidslaan te water gelaten met een kraan. Vervolgens is er in een grote tent op de Ossenmarkt een zogeheten palaver, waarbij de deelnemers informatie krijgen over het parcours en dergelijke.

Start
Aansluitend roeien de vrouwenteams hun boten naar de Kom, waar om 11.30 uur het eerste startschot wordt gegeven. Om 14.00 uur zijn de heren aan de beurt. Volgens het bestuur zijn de startmomenten zeer de moeite waard om te bekijken: "Dat is altijd weer een hele happening en zeker het moment dat de boten door de sluis gaan. Sommige teams verkijken zich op de ruimte, met alle gebroken riemen en geknapte vlaggenstokken van dien."

 

 

Finish
Het parcours voert naar Nederhorst den Berg en weer terug. De finish is bij de Ossenmarkt. De dames komen daar tussen 12.45 en 13.30 uur aan, de mannen worden tussen 15.00 en 16.00 uur verwacht. Ook hier is het publiek van harte welkom: "Als de roeiers uit zicht zijn, is er muziek. Maar zodra het eerste team er aankomt, gaan we verslag doen vanaf de Hydrograaf. Dat maakt het heel levendig." 

 

Prijsuitreiking
Na de finish blijft het tot 20.00 uur feest op de Ossenmarkt met muziek en festiviteiten in en rond de feesttent. Tussen 17.00 en 17.30 uur staat de prijsuitreiking gepland. Die ceremonie neemt burgemeester Bart Horseling voor zijn rekening.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant