© Minneboo Fotografie
Nicole Minneboo
© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo Foto: © Minneboo FotografieNicole Minneboo

De rolgordijn koopgids: alle voor- en nadelen op een rij

Advertorial

Wanneer je nieuwe raambekleding kiest voor je huis of bedrijf, is het belangrijk om de juiste te kiezen: raamdecoratie die doet wat je wilt, past bij je interieur, goed werkt en er geweldig uitziet. Raambekleding kopen kan dan ook lastig zijn. Je hebt hierbij een breed scala aan opties om uit te kiezen, maar een type dat altijd favoriet is, zijn rolgordijnen. Aanpasbaar, duurzaam en goedkoop, rolgordijnen zijn bijna altijd een goede keuze voor je raamdecoratie. Een rolgordijn kopen voor je raam is dan ook zeker een goed idee in verband met de voordelen die dit type raambekleding biedt. Natuurlijk heb je ook te maken met wat nadelen, maar dat is bij alle soorten raamdecoratie het geval. In dit artikel kun je lezen wat de voor- en nadelen zijn van rolgordijnen. 

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen? 

Als je op zoek bent naar raambekleding dan is het dus zeker een goed idee om te kiezen voor rolgordijnen, wat met name te maken heeft met de onderstaande voordelen:

. Veel privacy: Ondoorzichtige rolgordijnen bieden, wanneer ze worden opgerold, veel privacy, houden je kamer koel op een warme dag en helpen warmte te behouden door de isolatie van je raam te vergroten. Meer doorschijnende jaloezieën laten het licht overdag binnen, maar bieden ‘s nachts niet zoveel privacy. Je kunt dit tegengaan met een gordijn of iets dikker jaloezieënmateriaal. 

. Relatief goedkoop: Dankzij hun rechtlijnige ontwerp behoren rolgordijnen tot onze voordeligere assortimenten raambekleding.

. Veel verschillende stijlen, materialen en kleuren: Waar je ook naar op zoek bent, van antracietgrijze rolgordijnen die opgaan in je raamkozijn tot opvallende statement pieces of elegante geweven rolgordijnen... het is allemaal beschikbaar als je graag rolgordijnen aan wilt schaffen. 

. Erg aanpasbaar: Rolgordijnen kunnen precies op de gewenste hoogte worden afgesteld, zodat zelfs de onvoorspelbare zon je dag niet kan verpesten.

. Slimme of elektrische zonwering: Op zoek naar eenvoudig te bedienen slimme zonwering? Rolgordijnen zijn ideaal om te gebruiken als slimme of elektrische zonwering, wat betekent dat je het licht in de kamer kunt regelen met een afstandsbediening of een spraakopdracht!

Wat zijn de nadelen van rolgordijnen?

Naast de eerder genoemde voordelen hebben de rolgordijnen helaas ook wat nadelen:

. Bungelende koorden: Producenten bieden een aantal bedieningsopties voor je rolgordijnen, waaronder stangen en gemotoriseerde opties die je helpen je raambekleding zo veilig mogelijk te maken. Praat voor de veiligste rolgordijnen met je monteur over bijvoorbeeld slimme jaloezieën, die geen koord of iets anders hebben waar een kind of huisdier in verstrikt kan raken.

. Wapperen in de wind: Daarnaast kunnen de rolgordijnen nog wel eens gaan wapperen als het flink waait. Rol ze helemaal omhoog om dit probleem op te lossen of doe het raam dicht.

. Ongeschikt voor onregelmatig gevormde ramen: Normaal gesproken kunnen rolgordijnen ongeschikt zijn voor ramen met een onregelmatige vorm, maar mogelijk kan de producent van de raambekleding ervoor zorgen dat dit alsnog past. Helaas is dit vaak niet het geval en zul je dus voor een ander type raamdecoratie moeten kiezen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant