Corry Alberts als eerste naar voren geroepen.
Corry Alberts als eerste naar voren geroepen.

Vier Weespers verrast met koninklijke onderscheiding

Algemeen Koninginnedag

WEESP - Vier Weespers zijn vrijdag met een smoes naar het stadhuis gelokt, om daar te worden verrast met een koninklijke onderscheiding. Het gaat om Corry Alberts, Wim Gijben, Frans Krug en Adri Westland.      

Burgemeester Horseling riep als eerste Corry Alberts naar voren. De Weespse is al 20 jaar betrokken bij Stichting Nationale Herdenkingen Weesp. Ook is ze leesmoeder geweest op school, zat zij in de vrouwenadviescommissie voor de woningbouw, hielp ze op de hockeyclub en verrichtte zij allerlei hand-en-spandiensten voor de kerk. 

Wim Gijben kreeg een lintje voor zijn inzet bij een waslijst aan Weesper verenigingen. Een greep: Rapiditas, de Vechtruiters, werkgroep POCO, De Weesper Moppen en Triton. Momenteel is de Weesper actief binnen Watersportvereniging De Vecht en de Kreatieve Groep Weesp. 

Frans Krug dank zijn onderscheiding aan zijn liefde voor dieren en dan met name paarden. In de hoop die liefde op anderen over te brengen organiseert hij ponykampen en zit hij in het bestuur van rijvereniging Any Dale, tegenwoordig Hippisch Centrum Muiderberg genaamd. 

Tot slot riep burgemeester Horseling Adri Westland bij zich. De Weespse zorgt er al jaren voor dat buitenlanders die (tijdelijk) in Weesp wonen zo snel mogelijk hun draai vinden. Ook is ze betrokken bij natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat en is ze voorzitter van vrouwenvereniging Vrouwen van Nu.  

Na de uitreiking was er een feestelijk samenzijn in de Burgerzaal, met Weesper Moppen-koekjes en glaasjes Oranjebitter. Mensen stonden in de rij om de onderscheiden Weespers te feliciteren en het lintje eens beter te bekijken. 

Burgemeester Horseling speldt lintje op bij Wim Gijben (links).
Adri Westland poseert trots met haar onderscheiding.
Felicitaties voor Frans Krug.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant