Jan en Deliaantje van den Bosch
Jan en Deliaantje van den Bosch

Jan en Deliaantje van den Bosch 60 jaar getrouwd

Algemeen

WEESP - Zo'n 63 jaar geleden was Deliaantje Bleijenberg vaak op een boerderij in het Gein te vinden. Ze kwam daar in eerste instantie voor haar vriendinnen, maar er liepen ook grotere jongens rond en één daarvan vond ze toch wel heel erg leuk. Dat was wederzijds en Jan en Deliaantje kregen verkering. Ondanks dat Deliaantjes vader haar te jong vond, hield de liefde stand.

Op 29 april 1953 werd er getrouwd. Dat is vandaag precies 60 jaar geleden. Zaterdag was er al een groot feest voor familie en vrienden, met hapjes, drankjes en natuurlijk taart (zie foto). Maandagmorgen was er volop visite aan huis. Onder anderen burgemeester Horseling kwam het diamanten bruidspaar feliciteren. Trots liet het stel de schriftelijke felicitaties zien van koningin Beatrix. Was het jubileum later deze week geweest, dan zou de brief namens de nieuwe koning Willem-Alexander zijn verstuurd. 

Jan en Deliaantje wonen nog zelfstandig en verkeren in redelijk goede gezondheid. Ze hebben twee zoons, twee kleinzoons en een kleindochter. Na hun trouwen zijn ze in Amsterdam gaan wonen, waar ze in de Van Baerlestraat een melkwinkel hebben gehad. 35 jaar geleden kwamen ze middels woningruil in Weesp terecht. Beiden hebben nog een hele tijd bij de AGO in Diemen gewerkt, Jan als werkplaatsleider en Deliaantje als kantinejuffrouw. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant