Henny (tweede van links) wordt bij Viore feestelijk onthaald.
Henny (tweede van links) wordt bij Viore feestelijk onthaald. Foto: Viore

Henny wandelt 1600 euro bij elkaar voor Viore

Algemeen

WEESP Henny Wijnand uit Weesp heeft afgelopen weekend met een sponsorwandeling 1600 euro opgehaald voor inloopcentrum Viore in Hilversum.

Henny startte zaterdag 25 september vroeg in de ochtend bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AvL) in Amsterdam met een wandeling van 38 kilometer. Het einddoel was Viore in Hilversum, een inloopcentrum voor iedereen die leeft met kanker.

De 72-jarige Henny werd vergezeld door een wisselende groep van medewandelaars. Het wandelteam werd bij Viore feestelijk ontvangen door bezoekers en vrijwilligers met bloemen en slingers. Henny liep vol vuur voor Viore en haalde (tot dan toe) ruim € 1.600,- op met zijn wandelactie! 

Kaarsje
De tocht begon voor Henny met het aansteken van een kaarsje in de hal van het AvL. De wandeling ging door Amsterdam-Zuid over de Amstel, via Betondorp naar het Diemerbos. In Weesp wisselden de medewandelaars en werd de wandeling vervolgd langs de Vecht naar Ankeveen en ’s Graveland richting de watertoren en het centrum van Hilversum naar Viore, aan de Oosterengweg. Er werd zo nu en dan gestopt om iets te eten en drinken, om weer op kracht te komen.

De tocht viel de geoefend wandelaar Henny die dag zwaar. De hoge luchtvochtigheid en een zware rugzak speelden hem parten. Het team kwam daardoor wat later binnen dan gepland. Henny werd bij Viore feestelijk ontvangen door bezoekers en vrijwilligers. Viore-directeur Miranda van den Eijnden zei: ”Bij de zware wandeltocht is een parallel te trekken met de weg die kankerpatiënten afleggen, die ook pittig is. We zijn dankbaar voor wat Henny voor Viore heeft gedaan”.

Motivatie
Henny kreeg in 2014 de diagnose kanker en bezoekt sindsdien Viore waar hij aan diverse activiteiten meedoet. Als motivatie voor zijn sponsor-wandeltocht zegt Henny dat bij hem gaat om dankbaarheid: “Kanker beleef je in jezelf, je kan het eigenlijk niet met iemand delen. Niemand begrijpt wat er in je lijf en hoofd gebeurt. Viore heeft veel voor me gedaan, ik kan er helemaal mezelf zijn. Viore maakt je zo compleet als mens. Ik doe daar nu graag iets voor terug.”

Huis in Actie
De wandelactie is georganiseerd vanuit de campagne ‘Huis in Actie’, waar alle inloophuizen in Nederland aan meedoen. Om geld in te zamelen en zo ook in de toekomst psychosociale ondersteuning te kunnen blijven bieden aan mensen die dat nodig hebben. Het streefbedrag van Viore van € 30.000 is met de actie van Henny Wijnand nog niet behaald. Viore gaat daarom door met actie voeren waarbij iedere euro welkom is. Er kan gedoneerd worden via https://acties.kwf.nl/fundraisers/teamvioreinhilversum.

Viore
Viore is een inloopcentrum voor iedereen die leeft met kanker. Voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Viore biedt hen informatie, activiteiten, inloop en ondersteuning. Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 open op alle weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en informatiebijeenkomsten. Bezoekers kunnen ook een afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin, omgaan met verlies en levensvragen. Zie voor meer informatie www.viore.org

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant