Afbeelding
Foto: Toneelgroep Dorst

Toneelgroep Dorst staat met een voorstelling over Brontë bij Wesopa

Cultureel

WEESP Toneelgroep Dorst staat op 16 oktober op de planken van theater City of Wesopa met de voorstelling Charlotte Jane Eyre Brontë & broer Branwell.

De toneelgroep maakte al eerder een voorstelling over het schrijversgezin Brontë. De drie gezusters Brontë schreven alle drie boeken die nu tot klassieke Engelse literatuur behoren. In deze nieuwe toneelvoorstelling ligt de focus op de bijzondere en tragische relatie tussen Charlotte Brontë en haar broer Brandwell, die schilder was. 

Dorst

Toneelgroep Dorst is het tweemans theaterbedrijf van Trudy de Jong en Theo de Groot. Het toneelechtpaar is boven de 70, maar dat weerhoudt hen er niet van om op te planken te staan. De Jong: “Het oprichten van een eigen clubje is heel gewoon voor jonge theatermakers, maar waarom zouden ouderen dat niet doen? Je ziet vandaag de dag relatief weinig oude mensen op het toneel, waarom eigenlijk niet?”

Samen hebben de twee acteurs een indrukwekkend cv. Trudy de Jong is actrice, winnares van de Theo d’Or in 1997 en de Colombina is 1991. Bij het grote publiek is zij vooral bekend van de tv-series Overspel en Divorce. In Judas speelde zij de moeder van Holleeder, in de musical Soldaat van Oranje speelde zij koningin Wilhelmina. Theo de Groot is acteur, schrijver en producent en speelde bij vele theatergezelschappen in producties van onder andere Gerardjan Rijnders, Peter Oosthoek, Leonard Frank, Theu Boermans, Liliane Brakema en Frans Strijards.

Voorstelling

Vanwege de coronamaatregelen moet het theater met toegangstesten of vaccinatiebewijzen werken. Dat betekent dat bezoekers een QR-code kunnen laten scannen of een papieren bewijs mee kunnen nemen dat zij geen corona hebben. 

De voorstelling is op zaterdag 16 oktober om 20.30 uur. Op de website van het theater is meer informatie te vinden over de voorstelling en over het beleid met toegangsbewijzen.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant