Afbeelding

Weesp wil stoppen met uitbesteden taken aan Hilversum

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Weesp wil de uitvoering van de taken op het gebied van Sociale Zaken en de WMO weghalen bij de gemeente Hilversum om het zelf te gaan doen met Wijdemeren en Stichtse Vecht. Dat stelt het college van B&W voor aan de gemeenteraad.

Het terugdraaien van de uitbesteding van de taken aan Hilversum wordt daarmee het eerste wapenfeit van de nieuwe samenwerking tussen Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht. De komende tijd gaat het Rijk veel taken afschuiven op gemeenten. De drie gemeenten willen deze taken gezamenlijk oppakken; alleen zijn ze te klein.

Het is niet zo dat door de nieuwe samenwerking alle taken die nu in het gewest Gooi & Vechtstreek worden gedaan, worden teruggedraaid. Maar het college van B&W laat zich wel kritisch uit over de regionale samenwerking.

"Sinds twee jaar wordt er getracht voor de regio een strategische agenda op te stellen. Tot nu toe heeft dat niet tot een betekenisvol gezamenlijk strategisch beleid geleid. Wij constateren daarom dat samenwerking in Gooi- en Vechtstreek maar moeizaam van de grond komt, zo niet volledig stokt", aldus het college. 

De gemeenteraad beslist eind mei of Weesp stopt met het uitbesteden van de taken aan Hilversum. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant