Afbeelding

FC Weesp houdt slot spannend

Algemeen

WEESP - FC Weesp wacht volgende week een spannend weekend. De Weesper hebben nog steeds kans op de eerste plaats. Zondag werd het 2-2 tegen Roda '23, NVC pakte ook slechts een punt.

Dat het slot van het voetbaljaar ongemeen spannend wordt, zagen de toeschouwers zondag al. FC Weesp speelde onder druk en het genoeg problemen met Roda '23. Ook nadat de score werd geopend door Koen Buddenberg bleef het spannend. De Weesper had zelfs kans op 2-0, maar faalde voor de doelman. Na de rust probeerde Roda '23 van alles om de achterstand goed te maken. Dat deed de ploeg met verve. Roda '23 boog knap de 1-0 achterstand om tot 1-2. FC Weesp mocht Marcin Kmiciek bedanken dat het alsnog 2-2 werd, de topscorer van de Weespers scoorde zondag wederom.

FC Weesp moet volgende week een zege boeken om kans te houden op de eerste plaats. Als NVC dat ook doet volgt een play-offduel. Mocht NVC meer punten verspelen dan FC Weesp, dan promoveert FC Weesp naar de eerste klasse.

Zaterdagelftal tankt vertrouwen
Met een afgetekende zege heeft het zaterdagelftal van FC Weesp vertrouwen getankt voor de play-offs. De Weespers wonnen het laatste normale duel tegen Wartburgia met 5-2.

FC Weesp kende gedurende het duel geen grote problemen. De Amsterdammers zorgden nog voor genoeg gevaar, maar het meeste werd door FC Weesp goed gepareerd. Zelf creëerde FC Weesp al snel kansen en werd de tegenstander op karakter verslagen. FC Weesp werd door de zege derde en heeft nu 3 weken rust opweg naar de play-offs. FC Weesp kan daarmee nog promoveren naar de derde klasse. De tegenstanders worden later bekendgemaakt.