Afbeelding
Foto: Patrickewastenz

Nog een week kapotte apparaten inleveren op school

Algemeen

WEESP Weespers die thuis verouderde of defecte elektronisch apparaten hebben staan, kunnen deze de komende week nog kwijt bij groep 6 van de Van der Muelen-Vastwijkschool. De kinderen zijn er blij mee, want hun klas doet mee aan de E-waste Race voor basisscholen in het Gooi.

Tien basisscholen in de regio doen mee aan deze leerzame en spannende strijd. De school die het meest elektronisch afval ophaalt wint. In de laatste nieuwsbrief van de gemeente Weesp staat dat wethouder Carin Ogier is langs geweest bij de Van der Muelen-Vastwijkschool. Zij was onder de indruk van het enthousiasme en stond ervan te kijken hoeveel de kinderen al hebben ingezameld. 

‘De kinderen gaan langs de deuren en met zelfgemaakte posters proberen ze de wedstrijd onder de aandacht te brengen. Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 12.30 tot 12.45 uur kunt u het afval bij de school langs brengen. U kunt apparaten inleveren die met een stekker worden opgeladen of de stekkers zelf. Batterijen of grote apparaten zoals een koelkast kunt u niet inleveren’, zo wordt de lezer door de gemeente geïnformeerd over de actie. 

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Bij iedereen in huis slingeren wel oude apparaten rond, zoals een oude telefoon, kapotte dvd-speler of een doos met kabels: ‘Van dit elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, zijn weer allemaal nieuwe dingen te maken. Maar dan moet het wel op de goede manier worden ingeleverd. Met de E-waste Race wordt het inleveren van uw e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk!’ 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant