Live

NVC- FC Weesp (beslissingswedstrijd)

WEESP - FC Weesp en NVC (Naarden) spelen vanavond in een rechtstreeks duel om het kampioenschap van de tweede klasse en promotie naar de eerste klasse. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Wolfskamer in Huizen. Hier is de wedstrijd te volgen via een liveblog.

[19.52] Start liveblog. De teams zijn bezig met de warming up. Op de tribune zitten veel fans van beide clubs.

[19.54] FC Weesp-coach Karel Knaap verwacht veel van het duel: "We gaan vol voor de zege en we hebben ook echt kansen. De laatste weken hebben we erg sterk gespeeld en grote stappen gezet. Dat moet vandaag goedkomen."

[20.01] NVC trapt af. FC Weesp zet meteen druk.

[20.04] Eerste kans FC Weesp. Marcin Kmiecik krijgt bal niet onder controle.

[20.08] Weer een kans voor FC Weesp. Marcin Kmiecik wordt mooi vrijgespeeld, maar kan niet scoren.

[20.10] De eerste tien minuten zijn duidelijk voor FC Weesp. NVC probeert er met counters uit te komen.

[20.11] Eerste gevaar van NVC. Vrije trap van Kiki Musampa (ex-Ajax) gaat net over.

[20.13] Verdediging FC Weesp staat nu onder druk. NVC krijgt goede kans, maar de laatste man van FC Weesp grijpt net op tijd in.

[20.15] Grote kans FC Weesp, Thijs Visser schiet in het zijnet. Een deel van het publiek juichte al.

[20.20] Appél voor een strafschop nadat Marcin Kmiecik (FC Weesp) naar de grond ging. Scheidsrechter wuift het weg.

[20.23] GOAL FC WEESP 0-1

[20.23] Buddie Buddenberg scoort na een voorzet van Thijs Visser.

[20.25] GOAL NVC 1-1

[20.25] NVC komt snel met een antwoord. Jan Hessing scoort met een fraaie halve omhaal.

[20.30] GOAL NVC 2-1

[20.30] NVC drukt door, FC Weesp bezwijkt. Kiki Musampa scoort met een kopbal.

[20.34] FC Weesp is het helemaal kwijt na het flitsende begin. NVC domineert in deze fase.

[20.37] FC Weesp bijt weer van zich af. Kansen voor Rick van der Burg en Buddie Buddenberg, maar geen goals. Ook de corner levert niets op.

[20.40] Nog 5 minuten in de eerste helft. Nu domineert FC Weesp weer en komt NVC er soms gevaarlijk uit.

[20:44] Vrije trap voor FC Weesp op een gevaarlijke plek... Thijs Visser schiet over.

[20:45] RUST NVC-FC Weesp 2-1 Aantrekkelijk duel met de meeste kansen voor FC Weesp. NVC profiteerde optimaal van een mindere fase van de Weespers.

[21.02] Aftrap tweede helft. Bij FC Weesp komt Jaimy van Vliet in de ploeg als vervanger voor Thijs Visser. Burgemeester Bart Horseling (Weesp) is aanwezig, net als de geblesseerde FC Weesp-spits Koen Buddenberg; hij moedigt zijn medespelers aan door een megafoon.

[21.04] GOAL NVC 3-1

[21.04] Tumultueus begin van de tweede helft. Ramon Westland (FC Weesp) wil een penalty, maar krijgt geel wegens een schwalbe. In de daaropvolgende aanval rondt Franklin de Jong doeltreffend af.

[21:08] PENALTY FC WEESP, GOAL 3-2

[21:08] Dit keer wel een penalty voor FC Weesp. Wouter Spanjerberg schiet binnen.

[21:12] FC Weesp dicht bij de 3-3. Jaimy van Vliet sticht gevaar met zijn snelheid langs de lijn. Zijn voorzet leidt tot een scrimmage, maar geen goal.

[21.15] NVC begint met tijdrekken. Keeper heeft geen haast en twee man liggen op de grond met kramp. Steve Promes verlaat met kramp het veld  en wordt vervangen door Jermain Heldoorn.

[21.20] Vrije trap FC Weesp net buiten het strafschopgebied. Levert slechts een corner op.

[21.23] FC Weesp gaat vol voor zijn laatste kans. De ploeg is op dit moment veel sterker, maar creëert geen echte kansen meer. Het spel wordt rommeliger.

[21.25] De laatste 20 minuten gaan in. Tussenstand NVC-FC Weesp 3-2. Bij deze stand is NVC (uiteraard) kampioen en moet FC Weesp promotie proberen af te dwingen via de nacompetitie.

[21:30] Tim Visser van FC Weesp gaat warmlopen, coach Karel Knaap hoopt nog iets te forceren.

[21:34] FC Weesp blijft aandringen, maar de krachten vloeien weg. NVC breekt er af en toe gevaarlijk uit.

[21:35] Verdediger Wesley de Does eruit voor een aanvallende middenvelder Tim Visser (FC Weesp). Het Weesper publiek gaat er nog eens extra achter staan.

[21.37] Grote kans FC Weesp: Bart Tijnagel schiet net over na lekkere voorzet Marcin Kmiecik.

[21.39] Volgende kans FC Weesp. Jaimy van Vliet schiet in het zijnet.

[21.40] Weer een kans FC Weesp. Afzwaaier Marcin Kmiecik. FC Weesp probeert het met man en macht, NVC komt nauwelijks nog van eigen helft.

[21.41] Buddie Buddenberg vrij voor de keeper, maar de keeper pareert ten koste van een corner.

[21.42] Slaat speler NVC de bal met de hand uit het doel? FC Weesp zegt van wel en claimt penalty. Scheidsrechter heeft niets gezien. Kans gaat ook in de nastoot verloren.

[21.45] De blessuretijd breekt zo aan. FC Weesp heeft nog één goal nodig voor een verlenging,

[21.45] Gevaarlijke counter NVC. Jordy Neeft verijdelt die met een knappe tackle op de bal.

[21.47] Spelers en trainers van beide teams staan allemaal langs het veld, niemand zit meer op de bank. Van de spanning...

[21.48] Geel voor Buddie Buddenberg, tijd tikt weg.

[21.49] GOAL NVC 4-2

[21.49] Kiki Musampa beslist de wedstrijd met een lepe goal in blessuretijd. De NVC-aanhang ontploft: "Kampioenen! kampioenen!", klinkt het.

[21.50] GOAL NVC 5-2

[21.50] FC Weesp geeft het op, Kiki Musampa kan nog een keer doorlopen en binnentikken. Hij brengt in de slotseconde de eindstand op een zeer geflatteerde 5-2.

[21.54] EINDSTAND NVC - FC Weesp 5-2

[21.54] NVC is kampioen van de tweede klasse. FC Weesp speelt op Tweede Pinksterdag de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

[21.57] Einde liveblog. Alle volgers (ruim 150), dank voor de aandacht.

Veel sfeer voor aanvang van de beslissingswedstrijd.