Afbeelding

Toch drie keer alcohol mee in kantine

Algemeen

WEESP - Nog geen 16, maar wel een biertje of wijntje in de sportkantine kopen? Dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn, blijkt uit onderzoek van de GGD Gooi & Vechtstreek. In Weesp werden vier locaties bezocht door twee minderjarigen en bij slechts 1 kantine werd geweigerd alcohol te verkopen.

Een jongen en een meisje van 15 jaar oud werden op pad gestuurd om drank te kopen. Hoewel in sommige gevallen het barpersoneel wel om legitimatie of leeftijd vroegen, kregen ze als nog de bestelde drankjes mee.

Op 1 locatie in Weesp werd na het vaststellen van de leeftijd geweigerd om alcohol te verkopen. Op twee locaties werd zonder enige aarzeling drank geschonken en bij de vierde locatie kreeg 1 van de minder jarige wel de drank mee en de ander niet.

Volgens de GGD gaat het om een momentopname en staan er vaak vrijwilligers achter de bar die slechts af en toe diensten draaien. Toch wordt geadviseerd altijd de leeftijd en de id-kaart van de tieners te controleren.

Het komt ook voor dat id-kaarten te vluchtig gecontroleerd worden. Op basis van het geboortejaar wordt dan al alcohol geschonken, terwijl de tiener pas later dat jaar de 16-jarige leeftijd bereikt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant