Minister Blok en WoningNet-directeur Temme bij de lancering van HuurWoningNet.
Minister Blok en WoningNet-directeur Temme bij de lancering van HuurWoningNet.

Minister blij met Weesper huurzoeksite

Algemeen

WEESP - Het Weesper bedrijf WoningNet heeft een website gemaakt waarop alle beschikbare huurwoningen kunnen worden gevonden. Directeur Justus Temme noemt dat "het Funda van de huur". Minister Blok van Wonen is er erg blij mee.

De website heet HuurWoningNet.nl. Je kunt er makkelijk zoeken naar huurwoningen in elke plaats van Nederland, zowel de sociale huurwoningen als de huurwoningen in de vrije sector. De bezoeker vindt nu nog links naar de aanbieders, maar het is de bedoeling dat dat later meteen een compleet overzicht wordt, net zoals dat nu op Funda het geval is. 

Het belangrijkste van HuurWoningNet is dat je ermee in alle regio's van Nederland kunt zoeken. "Dit was er nog niet", aldus directeur Temme.

De lancering van de website was eerder deze maand in Den Haag. Minister Blok was daarbij aanwezig. Hij is blij met het initiatief en voorspelde HuurWoningNet een grote toekomst. Onderzoek toont aan dat er veel vraag is naar huurwoningen, zei hij.

WoningNet noemt zich dé woonruimtebemiddelaar van Nederland. De dienstverlener werkt voor zo'n 200 corporaties in Nederland met een totaal bezit van bijna 1 miljoen woningen. Het bedrijf is gevestigd op het Van Houten Industriepark.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant