Burgemeester Horseling kondigde de samenwerking in januari aan
Burgemeester Horseling kondigde de samenwerking in januari aan

Regio steunt samenwerking Vechtgemeenten

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Er worden in de regio geen vraagtekens gezet bij de samenwerking tussen Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht. Dat is voor Weesp de belangrijkste conclusie uit een speciale bijeenkomst maandag over de toekomst van de regio in Huizen.

De avond werd druk bezocht. De Weesper VVD-fractievoorzitter Alexander Bruch vertelt dat in de discussies tussen de gemeenten geen twijfels rezen over het nieuwe samenwerkingsverband tussen de Vechtgemeenten. Ondanks dat de samenwerking pas enkele maanden geleden werd aangekondigd, is het nu al de normaalste zaak van de wereld. "Dat is goed nieuws voor Weesp. We hebben de steun uit de regio", aldus Bruch.

De bijeenkomst was door de provincie Noord-Holland georganiseerd om de meningen van alle burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden te horen over de toekomst van regio Gooi & Vechtstreek. 

Alle discussies worden gebruikt om voor 1 oktober een advies uit te brengen naar minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Die wil van de provincie Noord-Holland horen hoe er moet worden omgegaan met de problemen in de regio, zoals met Muiden. Die gemeente houdt het hoofd met  moeite boven water.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant