Anouk blij met KNAW Onderwijsprijs
Anouk blij met KNAW Onderwijsprijs

Anouk wint Onderwijsprijs

Algemeen

WEESP - Vechtstedeleerlinge Anouk Dijkman wint met haar profielwerkstuk de landelijke KNAW Onderwijsprijs 2013 in de categorie Economie&Maatschappij. Dat maakte donderdag de Koninklijk Nederlandse Academie van Wetenschappen bekend. De jury bestaande uit topwetenschappers, was erg te spreken over haar onderzoek naar het effect van marktwerking in de Nederlandse gezondheidszorg.

Op 11 juni mag de tweetalig- VWO-leerlinge haar prijs ophalen in Amsterdam: een studiebeurs van 1500 euro, bestemd voor het eerste studiejaar. Ook haar begeleider geniet mee van haar succes, hij krijgt een culturele reis aangeboden. De school ontvangt een plaquette. Anouk: "Ik had dit echt niet verwacht, maar vind het superleuk!"

In haar onderzoek toont Anouk aan dat marktwerking niet leidt tot lagere kosten in de gezondheidszorg. De conclusie dat specialisatie wel tot kostenreductie zal leiden, onderbouwt de leerling met economische tabellen en grafieken. Uit de 370 inzendingen van 165 scholen koos de jury twaalf prijswinnaars.

Voor het Vechtstede College is het de tweede keer in het vijfjarig bestaan van deze prijs dat hun leerlingen in de prijzen vallen. Vorig jaar wonnen Naomie Lagerweij en Nienke Schalij met hun onderzoek naar het effect van placebopillen tegen menstruatiepijn. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant