Afbeelding

Protestantse Gemeente organiseert Top2000 kerkdienst

Buurt & wijk

WEESP De Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond organiseert op 31 oktober om 10.00 uur een speciale Top2000 dienst in de Grote Kerk.

Het is voor het eerst in lange tijd dat de Protestantse Gemeente weer zoiets groots organiseert, laat dominee Berit Bootsma weten. Aan de hand van populaire nummers wordt tijdens de dienst stil gestaan bij thema’s zoals troost en blijdschap, die binnen de religie ook een belangrijke rol spelen. “De teksten nodigen uit om na te denken over belangrijke thema’s in het leven,” vertelt Charlotte Kortbeek, voorzitter van de CCV. “Het hoofdthema is Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewoner, naar het lied van Ramses Shaffy.” Dat nummer zal dan ook tijdens de dienst te horen zijn.

De muziek wordt verzorgd door de Weesper band Fifth Dimension. Op een eerder moment is aan bezoekers gevraagd om hun favoriete nummers in te sturen met motivatie. “Daar zijn best veel reacties op gekomen,” aldus Kortbeek. Een selectie van de ingestuurde nummers wordt tijdens de dienst gespeeld.

De dienst wordt geleid door dominee Fred Omvlee. Een QR-code is niet nodig om de dienst bij te wonen, maar daardoor houdt de kerk zich wel aan de anderhalvemeter afstand. Vanwege beperkte plek is aanmelden nodig. Dat kan vanaf een week voor de dienst op de website van de Protestantse Gemeenschap: www.pgwd.nl. Wie niet fysiek aanwezig kan zijn kan de dienst ook online volgen op de website of later online terugkijken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant