Afbeelding

Oto Lion en Car Service gesloten, faillissement aangevraagd

Algemeen

WEESP - Oto Lion en Car Service Weesp zijn (voorlopig) dicht. De medewerkers hebben het werk vanmorgen noodgedwongen neergelegd. De financiers hebben de deur op slot gedaan en daarmee de bezittingen onder zich genomen. De twee aan elkaar gelieerde autobedrijven aan de Hogeweyselaan verkeren in grote financiële moeilijkheden. Volgens eigenaar Van Kan is dat een direct gevolg van een grote fraudezaak.

Bij die fraudezaak is volgens Van Kan onder andere een grote som geld gestolen door een inmiddels ex-medewerker. De eigenaar van het autobedrijf heeft tegen deze ex-werknemer aangifte gedaan van verduistering en valsheid in geschrifte. Hij schat hiermee voor bijna 2 ton het schip in te gaan. Daarnaast kampen beide autobedrijven met een teruglopende omzet en zijn financiers streng met hun kredietvoorwaarden. 

"Op dit moment is de situatie zo dat de financiers mij beletten om de activiteiten van Car Service en Oto Lion voort te zetten", aldus Van Kan.

Als gevolg van de situatie is hij gedwongen zelf faillissement aan te vragen. "We werken met man en macht aan een doorstart", aldus Van Kan. Oto Lion (voorloper van Van der Pouw) bestaat sinds 1965 en is op dit moment het oudste autobedrijf van Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant