Dit blijft het allerleukste
Dit blijft het allerleukste

Zo'n mooi sportplein kan ook in Weesp, zegt Johan Cruijff

Algemeen

WEESP - Johan Cruijff heeft vandaag in Driemond het eerste Schoolplein 14 in gebruik genomen. Dit nieuwe project is bedoeld om de jeugd meer te laten bewegen. "Waar kan dat beter dan op school, want daar moet je toch al elke dag naartoe", zei hij. En jazeker, ook de scholen in Weesp kunnen een Schoolplein 14 krijgen, tipte Cruijff.

Schoolplein 14 is het nieuwste project van de Johan Cruyff Foundation en draagt ertoe bij dat schoolpleinen sportiever en uitdagender worden. Met een speciale coating wordt een voetbalveldje en/of een atletiekbaantje gemaakt met de bedoeling dat kinderen meer gaan bewegen.

De lancering van Schoolplein 14 was op het gezamenlijke plein van de Jan Woudsmaschool en de Cornelis Jetsesschool in Driemond. Johan Cruijff was persoonlijk naar Driemond gekomen en de pers was in groten getale erbij om verslag te doen. 

Ook in Weesp?
De vraag van het WeesperNieuws was: kunnen de scholen in Weesp ook z'n mooi schoolplein krijgen? Dat kan, zei Cruijff. Maar dan moeten scholen, kinderen, ouders en de gemeente zich er wel hard voor maken en helpen om geld in te zamelen. Daar is een eenvoudig stappenplan voor op www.schoolplein14.nl.  

"Betrokkenheid is het allerbelangrijkste. Hoe meer energie iedereen er in stopt, hoe meer de kinderen er gebruik van gaan maken. Dus als je in Weesp ook zo'n veld wil, ga de boel langs, bel ons op en we komen. Zo simpel is het", aldus Johan Cruijff.

Interview Johan Cruijff

Beluister het fragment

 

Klaar voor de openingshandeling
Op Schoolplein 14 kun je allerlei spelletjes bedenken
Iedereen (nou ja bijna iedereen) een handtekening
Het schoolplein stroomde vol met media
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant