Ronald Jansen bekijkt kunst tijdens Weespers aan de Wand 2012
Ronald Jansen bekijkt kunst tijdens Weespers aan de Wand 2012

Kunsthandelaar Ronald Jansen overleden

Algemeen

WEESP - Ronald Jansen is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De kunstkenner was op vakantie in Hongarije. Daar is hij getroffen door een hersenbloeding. Ronald Jansen overleed op 16 juni in een Hongaars ziekenhuis. Hij is 69 jaar geworden.  

Omdat de Weesper kunsthandelaar alleen op vakantie was gegaan, kost het zijn naasten grote moeite om de uitvaart te regelen. Alle stukken en processen zijn in het Hongaars en het heeft veel tijd en papierwerk gekost om het lichaam van de overledene terug in Nederland te krijgen.  

Ronald Jansen heeft 35 jaar een kunsthandel gehad. Zo'n twintig jaar geleden nam hij met zijn bedrijf zijn intrek in Fort Ossenmarkt en was hiermee de eerste commerciële huurder. Met zijn enorme collectie etsen en litho's verwierf hij internationale faam. Tot zijn klantenkring behoorden gerenommeerde musea en bekende nationale en internationale veilingmeesters. Eind 2012 sloot Ronald Jansen de deur van zijn kunsthandel. Hij wilde het wat rustiger aan gaan doen vanwege zijn leeftijd.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant