Afbeelding

Geen parkeergarage aan de Achtergracht

Algemeen Dossier: Wonen in Weesp

WEESP - Projectontwikkelaars mogen doorwerken aan het plan voor een winkelcentrum aan de Achtergracht zonder ondergrondse parkeergarage. De gemeenteraad is maandagavond akkoord gegaan met de komst van een parkeerdek boven op een winkelcentrum op de plek van de Albert Heijn.

Daarmee komen de raadsfracties tegemoet aan de wens van de projectontwikkelaars. Die stellen dat het ontwikkelen van een winkelcentrum met ondergrondse parkeergarage onbetaalbaar is. Ook zijn de ontwikkelaars bang voor schade aan de omliggende woningen. 

De gemeenteraad van Weesp heeft vanaf het begin de komst van een ondergrondse parkeergarage als keiharde eis gesteld. De raadsleden gingen dan ook niet zonder morren akkoord. 

Raadslid Tineke Booij van de WSP noemde het besluit zelfs "de grootst mogelijke fout". In haar tijd als wethouder heeft Booij ook veel gesproken met ontwikkelaars over het plan. "Pas drie jaar geleden was een ondergrondse parkeergarage nog gewoon mogelijk. De gemeenteraad had geduld moeten hebben. Weesp heeft hiermee de enige kans op een ondergrondse parkeergarage laten lopen die ze de komende 30 jaar krijgt", aldus Booij.

De projectontwikkelaars hopen begin volgend jaar het definitieve plan te kunnen presenteren.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief