Afbeelding
Foto: Pexels

Generale repetitie van Orkest van de Vorige Eeuw bij de Adelaar

Kunst & cultuur

WEESP Het Orkest van de Vorige Eeuw (OVVE) houdt op vrijdag 22 oktober om 16.00 uur een generale repetitie bij de Adelaar. “U bent allen van harte welkom,” laten ze weten.

Het optreden is een generale repetitie voor het officiële concert in de St. Franciscus Xaveriuskerk aan het Zand in Amersfoort om 24 oktober. Het orkest speelt onder andere de Tweede symfonie van Brahms en de ouverture Die Zauberflöte van Mozart. “De Adelaar in Weesp is onze geliefde repetitie ruimte waar wij verwend worden door Cor en Gerie met koffie en kroketten,” aldus het orkest.

Het OVVE is ontstaan na een televisie-uitzending van Podium Witteman in januari 2017. Een jonge en getalenteerde dirigent van 16 jaar kwam voor getalenteerde musici van 70+ te staan. De musici zagen een nieuwe uitdaging en richtten het OVVE op, en symfonieorkest met 68 leden onder leiding van dirigent Marien van Staalen. 

Twee keer per jaar geeft het symfonieorkest een concert - op verschillende locaties in het land - waar vier repetitiedagen aan vooraf gaan. “Een keur aan befaamde solisten heeft met ons opgetreden,” schrijft het OVVE. “Dit concert is één groot feest.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant