Afbeelding

Collecte in Weesp levert 3832 euro op voor Nederlandse Brandwonden Stichting

Algemeen

WEESP Tijdens de collecteweek voor de Nederlandse Brandwonden Stichting haalden vrijwilligers 3832,21 euro op in Weesp. “De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten,” laten zij weten.

Wie ernstige brandwonden oploopt komt in een medisch traject terecht met tientallen operaties dat soms jaren kan duren. “Daarnaast zijn er de verwerkingsproblemen van het vaak traumatische ongeluk,” schrijft de stichting. “En tot slot zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Mensen met brandwonden worden vaak nagestaard, gemeden en soms niet voor vol aangezien.” 

De Brandwonden Stichting hoop deze mensen te helpen bij hun herstel. “Al 50 jaar voert de Nederlandse Brandwonden Stichting haar strijd tegen deze littekens. Dit doet zij op drie fronten: het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de behandeling (door onderzoek) en het bevorderen van de psychosociale nazorg en begeleiding.” De opbrengst van de collecte komen ten goede van deze activiteiten, meldt de stichting. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant