Een paar jaar geleden gingen kinderen in hun griezeligste outfit de straat op.
Een paar jaar geleden gingen kinderen in hun griezeligste outfit de straat op. Archieffoto: WeesperNieuws

Halloween-zaterdag in de straten van de binnenstad

Buurt / wijk

WEESP Het is eind oktober en dat betekent dat het weer bijna Halloween is. Op zaterdag 30 oktober viert de binnenstad het griezelige feest van 12.00 tot 16.00 uur.

Halloween vieren, dat kunnen wij in Weesp ook, dachten de ondernemers van de binnenstad. “In de vesting bij de winkels wordt het super gezellig, en een beetje griezelig ook,” laten zij weten. “Gastvrijheid alom voor jong en oud op deze Halloween-zaterdag.”

De geschiedenis van Halloween is doordrenkt met magie en mysterie. “Het Halloween festival groeide en bloeide bij de oude Kelten, juist door de lange donkere nachten. De nazomer was voorbij, het was einde oogsttijd en begin van de koude en strenge winter. Men geloofde dat in deze periode de doden terug kwamen naar hun huizen en men wilde deze rondzwervende geesten afweren. Zo ontstonden onder andere de vreugdevuren waarbij men spooky kostuums droeg en de holle pompoenen met grimassen met kaarsen erin.”

Er worden activiteiten georganiseerd in de straten Nieuwstad, Nieuwstraat en Slijkstraat, maar ook Attema Tweewielers, Black en White dierenspeciaalzaak en Bar Blauw doen mee. Kinderen kunnen weer een griezelkaart ophalen bij Hatseflats of Ons Backhuys. “Daarmee kunnen zij meedoen aan leuke activiteiten zoals tattoo zetten, knutselen, chocoladeappel versieren en filmpjes kijken in de bioscoop,” schrijven de ondernemers. “Ook krijgen ze her en der lekkers, van een zakje lekkers tot een ijsje met een bolletje naar keuze.” Verkleed op pad gaan maakt de dag natuurlijk helemaal af. Volwassenen worden niet vergeten, zij kunnen genieten van proeverijtjes en griezelige kortingen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant