Anastasia van der Lugt (links) volgt Margot Stolk (rechts) op als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie.
Anastasia van der Lugt (links) volgt Margot Stolk (rechts) op als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Foto: Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Anastasia van der Lugt nieuwe directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Algemeen

WEESP Anastasia van der Lugt vervangt vanaf oktober Margot Stolk als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Als vestingstad valt Weesp onder de Oude Hollandse Waterlinie.

In 2022 bestaat het watererfgoed precies 350 jaar en zijn er een jaar lang allerlei vieringen en festiviteiten. Van der Lugt voelt zich dan ook vereerd om precies op dit moment als directeur gevraagd te zijn. “Ik zie uit naar de samenwerking met de vestingsteden, provincies en waterschappen die onderdeel uitmaken van deze waterlinie,” zegt zij. 

Vorige week werd Van der Lugt aangesteld als directeur en werd er tevens afscheid genomen van Margot Stolk, de voorgaande directeur. “Ze is een echte verbinder en heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd bij de stichting,” laat de stichting weten. “We denken daarnaast aan haar terug als een warme persoonlijkheid die ook graag de handen uit de mouwen stak waar nodig. We wensen Margot heel veel succes met de nieuwe weg die ze inslaat en zullen haar zeker missen.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant