Afbeelding
Foto: Talitha Laane

Talitha Laane is eerste Klimaatburgemeester van Weesp

Natuur en Milieu

WEESP De 22-jarige Talitha Laane mag zich de eerste Klimaatburgemeester van Weesp noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek.

De Klimaatburgemeester speelt een belangrijke rol in de Nationale Klimaatweek voor Weespers, laat het ministerie weten. “Het is namelijk de bedoeling dat Talitha Laane de inwoners van Weesp inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.”

Met haar benoeming hoopt Talitha, initiatiefnemer van de Weesper Clean-up, andere inwoners te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Talitha is veel met het klimaat bezig en hoopt mensen in haar directe omgeving aan te zetten tot actie. “Door de opruimacties kwam ik erachter hoe veel we elke dag weggooien. Dat kan en moet anders, want de aarde heeft geen oneindige grondstoffen,” zegt ze. “Zo veel is - zeker tegenwoordig - tweedehands te vinden. Momenteel werk ik aan een toegankelijke site met tips voor een milieuvriendelijk leven.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant