De jury met de Ronald Uljee en Inge Smit. Op de achtergrond de winnende foto.
De jury met de Ronald Uljee en Inge Smit. Op de achtergrond de winnende foto. Foto: Gemeente Weesp

Ronald Uljee wint jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente

Algemeen

WEESP Ronald Uljee heeft de jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente gewonnen met zijn foto van de Laurentiuskerk.

De fotowedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente en de uitgever van de Weesper gemeentegids. Op de winnende foto is de Laurentiuskerk gefotografeerd in het donker, vanaf de voet van het gebouw.

De tweede en derde prijs gingen naar Andrzej Wiechiech met zijn foto van de brug over de Oudegracht en Inge Smit met haar foto van het beeld de Weesper moppenbakker. De winnaars van de wedstrijd kregen een waardebon en daarnaast worden de foto’s gebruikt in de uitgaves van de gemeente Weesp.

De jury bestond uit burgemeester Van Bochove en raadsleden Rob ‘t Hart en Christian Pfeiffer. Zij kozen de foto van Uljee als winnaar omdat ze de kerk prachtig in beeld gebracht vonden. “Het onderwerp is markant,” aldus de jury. “De toren met de kerk is onderdeel van de identiteit van Weesp en staat synoniem voor de verandering en transformatie die zowel het gebouw als de stad hebben ondergaan. Het laat mooi zien hoe de historische waarde wordt behouden en zelfs een nieuwe impuls krijgt. Bovendien is het herkenbaar, haast als een baken voor alle inwoners. De kwaliteit van de foto is bovendien top; het laat de vaardigheden van de fotograaf goed zien.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant