Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Gemeente gestart met campagne ‘Weesp krijgt nieuwe energie’

Natuur en Milieu

WEESP Vanuit de campagne ‘Weesp krijgt energie’ organiseert de gemeente vanaf deze week acties en bijeenkomsten over energiebesparing en groene energie.

“Weesp streeft ernaar om binnen afzienbare tijd klimaatneutraal te worden,” schrijft de gemeente. “Veel Weespers zetten zich hier al voor in. Hoe meer Weespers meedoen hoe beter voor het klimaat. Binnenkort maken we de eerste acties bekend. En ontdekt u hoe gemakkelijk het is om zuiniger en duurzamer met energie om te gaan.”

Wethouder Carin Ogier: “Samen kunnen we minder energie verspillen en meer duurzame energie opwekken. De komende maanden geven we onze stad daarom nieuwe energie. Wat u ook doet; groot of klein, alle beetjes helpen. Met de huidige hoge energieprijzen komt daar nog een extra reden bij: als u op energie bespaart, is dat niet alleen goed voor het klimaat het scheelt ook geld.”

De acties voor deze maand zijn een adviesgesprek met een energiecoach van Weesp Duurzaam, uitrekenen hoeveel geld er bespaart kan worden door LED-lampen aan te schaffen, informatie over de aanschaf van zonnepanelen via collectieve inkoop, een online wooncheck die laat zien hoe een woning energiezuiniger en duurzamer kan worden, en het plaatsen van radiatorfolie.

Meer informatie en alle acties zijn te vinden op www.weesp.nl/energie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant