Afbeelding

Triatleten winnen WeesperNieuws Pool de France

Algemeen Dossier: Vervanging Weesperbrug

WEESP - Tjebbe Harte en Michel Leijenaar zijn de winnaars geworden van de WeesperNieuws Pool de France. Het is voor Michel al de tweede keer dat hij dit tourspel op weespernieuws.nl wint. Ook de vorige keer, in 2001, was hij gedeeld eerste.

Tjebbe had zondag de beste papieren en ging de slotetappe in als leider van het algemeen klassement. In de afsluitende massasprint op de Champs-Elysées pakte Michel meer punten dan Tjebbe. "Ik zat driftig te rekenen of ik genoeg had voor de overwinning. Maar het kwam dus precies zo uit dat we samen op één eindigden", zo blikt Michel terug.

Tjebbe volgde de ontknoping vanaf zijn vakantieadres. "Het was spannend, dat heb ik duidelijk meegekregen. Ik heb wel een beetje verstand van wielrennen, maar er komt ook een hoop geluk bij kijken", zegt hij. 

Omdat Tjebbe meer dagen in de virtuele trui heeft gereden, wint hij volgens het reglement de eerste prijs. Dat is dit jaar een wielerkledingpakket van Van der Linden. "Daar heb ik zeker wat aan, want ik ben volop in training voor de WeesperNieuws triatlon", zo laat hij weten.

Ook hier gaat hij gelijk op met Michel, want ook hij zal zondag 25 augustus aan de start van de triatlon verschijnen. Michel wint een luxe barbecueset van Karwei.

Herman van Stuivenberg, de winnaar van 2007, werd dit jaar derde.

Hier alle rangen en standen van de WeesperNieuws Pool de France

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant