Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi MC schaalt gewone zorg weer af en opent cohortafdeling voor coronapatiënten

Coronavirus

WEESP Tergooi MC opent dinsdag weer een speciale verpleegafdeling voor coronapatiënten (cohort). Dat betekent ook dat de gewone zorg deels wordt afgeschaald.

De voorbije maanden was men binnen het Hilversumse ziekenhuis druk doende om de achterstanden - uitgestelde operaties - in te halen. Nu het aantal coronapatiënten echter ook in Tergooi MC toeneemt, heeft dat gevolgen voor de bepaalde operaties die zes weken kunnen wachten. “Het is iets wat je niet wilt”, vertelt woordvoerder Wencke Fassbender, “je wilt aan iedereen zorg kunnen verlenen.

De speciale verpleegafdeling voor coronapatiënten komt in het Hilversumse gebouw. Daar liggen momenteel acht coronapatiënten, waarvan drie op de intensive care. In hoeverre andere patiënten die nu langer moeten wachten op hun operatie hiervan de dupe zijn, is nog niet helemaal duidelijk. “We hebben van vorige keren geleerd hoe we zo’n spreiding in gang zetten”, aldus de zegsvrouw. “We kijken er dan naar hoe we zo veel mogelijk zorg nog wel kunnen laten doorgaan. Het is zeker niet zo dat alles operaties zijn afgezegd.”

Ook zijn in Tergooi de maatregelen verder aangescherpt. Bezoekers zijn verplicht een mondkapje te dragen. Patiënten mogen nog wel iedere dag twee bezoekers ontvangen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant