Afbeelding
Foto: Elias String Quartet

Najaarsconcert van Chamber Music Weesp met Elias String Quartet

Cultureel

WEESP Het jaarlijkse najaarsconcert met het Elias String Quartet van Chamber Music Weesp vindt plaats op dinsdag 30 november.

Op het programma staan twee strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven en een strijkkwartet van Sally Beamish, een Britse componiste. “Het werk ‘Reed Stanzas’ van Beamish is speciaal voor het Elias String kwartet gecomponeerd in 2011,” laat Chamber Music Weesp weten. “Het Elias String Quartet is een internationaal strijkkwartet, dat in dit najaar een tournee langs negen grote zalen in de VS, waaronder Carnegie Hall zou doen. Door visa problemen is deze tour uitgesteld tot het voorjaar van 2022.”

Het strijkkwartet is al meer dan 23 jaar samen. Altvioliste Simone van der Giessen uit Weesp maakt sinds 2018 deel uit van het kwartet. “We zijn er trots op dat wij dit vermaande kwartet deze maand in de prachtige Van Houtenkerk mogen ontvangen.”

Het concert is op 30 november om 20.00 uur in de Van Houtenkerk in Weesp en wordt rechtstreeks uitgezonden door NPO Radio 4. Het concert wordt coronaproof uitgevoerd en heeft een pauze. Kaarten, inclusief een drankje en programmaboekje, zijn te bestellen via wcmf.eu.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant