Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Herdenken van overleden geliefden in de kerk

Algemeen

WEESP De Protestantse Kerk heeft op zondag 21 november de gedachteniszondag. In de kerkdienst worden alle gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden herdacht.

“Dit is meestal een bijzondere dienst die veel betekent voor mensen,” zegt dominee Berit Bootsma. Vorig jaar moest de gemeenschap noodgedwongen op zoek naar nieuwe wegen om te herdenken. “Doordat we toen helemaal geen bezoekers in de kerk mochten hebben, kwamen we er op uit om na de dienst de kerk open te stellen. Dat was zo mooi en waardevol dat we dat dit jaar opnieuw willen doen.”

Het nieuws dat de kerk opengesteld was reisde vorig jaar ver buiten Weesp, en ook mensen van buiten de gemeente kwamen langs om geliefden te herdenken. “Omdat er dit jaar weer veel niet doorgaat, besloten we om dit jaar de kerk weer open te stellen,” zegt Bootsma. “We hopen mensen de gelegenheid te geven om te herdenken. Iedereen is welkom om langs te komen en een kaarsje aan te steken voor een geliefde.”

Op zondag 21 november wordt de Grote Kerk, aansluitend aan de kerkdienst, van 11.30 tot 13.30 uur opengesteld voor iedereen die een geliefde mist en hem of haar wil gedenken. In de kerk is er de gelegenheid om een lichtje aan te steken en even stil te staan. Daarnaast zijn er verschillende mensen beschikbaar voor een gesprek, mocht daar behoefte aan zijn. De coronamaatregelen dienen in acht te worden genomen bij het bezoek. 

De kerkdienst is via de livestream te volgen, de link is te vinden op www.pgwd.nl. Live bezoeken kan, maar dan is het wel nodig om aan te melden. Dat kan ook via de website, maar de plekken zijn beperkt. De Grote Kerk is gelegen aan de Kerkstraat 8 in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant