Afbeelding

‘Coronacijfers in Weesp gaan door het dak’

Coronavirus

WEESP Het absolute aantal positieve tests is nog nooit zo hoog geweest in de Weesper teststraat als afgelopen week. “De coronacijfers gaan ook in Weesp door het dak,” zegt dokter Hans Burggraaff.

“Het aantal testen is geëxplodeerd,” aldus de dokter. “Relatief gezien - het aantal positieve testen gedeeld door het totale aantal - valt het nog mee. Maar de absolute aantallen zijn hoog.”

In de week van 8 november bezochten er in totaal 781 mensen de teststraat in Weesp. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorige week, toen kwamen er nog 330 mensen langs. Van de totaal 781 mensen bleken er 108 ook daadwerkelijk besmet te zijn met het coronavirus. Dat komt neer op bijna 14 procent die positief test. Het aantal positieve testuitslagen is nog nooit zo hoog geweest bij de teststraat in Weesp, zegt dokter Burggraaff. 

Van de 108 besmette mensen kwamen er 83 uit Weesp. De overige positieve testen kwamen van mensen afkomstig uit Driemond (2), Nederhorst den Berg (8), Muiden (5), Loosdrecht (1), Bussum (2), Ankeveen (2) en van buiten de regio (5). “Ook omliggende gemeenten, Muiden en Nederhorst den Berg, doen mee met de stijgende getallen,” vertelt de dokter. “Voor Muiden is het ook een all-time high en voor Nederhorst den Berg is het een evenaring van oktober 2020.”

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties.

Aantal positief geteste personen bij de Weesper testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant