Afbeelding

Trotse Ferry komt kijken bij 'zijn' triatlon

Algemeen Triatlon

WEESP - Ferry van Wilgenburg keert zondag terug in Weesp als toeschouwer van 'zijn' WeesperNieuws Triatlon. In 1989 was hij één van de initiatiefnemers van het populaire sportevenement, dat zondag voor de 24e keer wordt gehouden met een recordaantal van bijna 400 deelnemers.

Ferry was destijds triatleet en vond in het toenmalige Weesper bedrijf Zeiss een hoofdsponsor voor zijn triatlonteam. Eén van de tegenprestaties in het sponsorcontract was de organisatie van een triatlon in Weesp. De eerste Zeiss Triatlon was in 1989. Enkele jaren later verhuisde Ferry naar de andere kant van de wereld en raakte Weesp en de triatlon uit het oog.

Inmiddels is hij weer in Nederland. Na een belletje van het WeesperNieuws was Ferry direct weer enthousiast. "Dat de triatlon nog bestaat. En met zo veel succes. Ik ben plaatsvervangend trots", zegt hij in het WeesperNieuws van morgen, waarin veel aandacht voor de WeesperNieuws Triatlon. 

In deze krant is ook de jaarlijkse Sluis-en-bruggenkrant opgenomen. De WeesperNieuws Triatlon is op 25 augustus, het Sluis-en-bruggenfeest is op 29, 30 en 31 augustus.

Ferry van Wilgenburg in 1989
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant