Afbeelding

Blije burgemeester na advies: 'We kunnen verder'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - "Wij kunnen verder." Dat zegt burgemeester Bart Horseling in reactie op het advies van de provincie Noord-Holland om Muiden met Naarden en Bussum te fuseren en Weesp als zelfstandige gemeente te laten bestaan. De burgemeester is er blij mee.

"Er is een standpunt. Wij kunnen de samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht helemaal gaan opzetten en ons richten op de toekomst", zo vertelt Horseling. Hij is blij dat er na maanden eindelijk duidelijkheid is over hoe de toekomst er in de regio uit moet gaan zien.

Hij verwacht niet dat er nog veel verandert aan het advies van de provincie. "De komende weken kunnen de gemeenten in de regio nog zienswijzen indienen, maar ik denk dat er alleen iets verandert bij zwaarwegende argumenten."

Dat de Bloemendalerpolder bij Weesp komt te liggen na een grenscorrectie vindt Horseling logisch. "Dat is altijd van ons een speerpunt geweest in de overleggen. We kunnen dit gigaproject, de nieuwe wijk, niet ontwikkelen met grondgebied in twee gemeenten. Dat is te ingewikkeld."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant