Afbeelding

WeesperNieuws Triatlon in vijf feitjes (1)

Algemeen Triatlon

WEESP - Vijf feitjes die je misschien niet wist over de WeesperNieuws Triatlon (maar die wel leuk zijn om even mee te pikken). Morgenochtend vroeg op deze website vijf nieuwe feitjes.

1. Te kort 
De WeesperNieuws Triatlon gaat over een kwart van de klassieke afstand. Het fietsparcours zou dus 40 kilometer moeten zijn, maar is eigenlijk iets te kort: 37,5 km.

2. Op de helft
Zijn de zwemmers eenmaal langs de Herengracht en de Roskambrug, dan lijkt de zwemfinish in zicht. Maar in werkelijkheid is dan pas 500 meter afgelegd: bij Villa Casparus zijn de zwemmers dus pas op de helft.

3. Om de villa
Om geen botsingen tussen de twee startgroepen te krijgen, is het loopparcours anders dan andere jaren. In plaats van over de Stammerdijk gaat de route via de Diemerdijkstraat om Villa Casparus heen. Ook nieuw is dat er daarna over de Herengracht helemaal naar de Sluisbrug (Toeters en Bellen) moet worden gelopen en via de Achteromstraat naar het Binnenveer.

4. Lang begin, kort eind
Het hardlopen bestaat uit drie rondes, maar niet elk rondje is hetzelfde. De lange aanloop via de Sluisbrug (zie punt 3) is eenmalig. Het stadhuis wordt drie keer bereikt, de Grote Kerk maar twee keer. Het klinkt ingewikkeld, maar hoe je het ook wendt of keert: de laatste ronde is het kortst van allemaal.

5. Bekender 
De WeesperNieuws Triatlon trekt veel triatleten uit heel Nederland. Af en toe duikt er ook een bekendere Nederlander op. Zo vinden we dit jaar op de startlijst Sensation-uitvinder Duncan Stutterheim en Obese-trainer Radmilo Soda.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant