Geschiedenis gaat veel verder terug

Hoe Weesps zijn de Moppen?

30 nov 2021, 09:45 · leestijd 9 minuten Algemeen
Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Schrijver Jacques Meerman vertaalt uit het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans boeken over gastronomie. In dat kader onderzocht hij voor Slow Food recent de geschiedenis van de Weespermop en stuitte daarbij op een groot aantal opmerkelijke zaken. En omdat er niet heel veel is dat zo bij Weesp hoort als de Weespermop, publiceren we dit artikel vandaag op WeesperNieuws Extra. 

Wie de geschiedenis van iets onderzoekt, begint meestal bij het verleden en werkt naar het heden toe. Maar bij de Weespermoppen is het omgekeerde makkelijker, dus begin ik bij het nu, met de Weesper Moppen van de Amsterdamse maître pâtis..

Afbeelding

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.