Afbeelding

Vier weetjes over cryptocurrency’s

Advertorial

Cryptocurrency’s, zoals Bitcoin of Ethereum, worden steeds populairder. Het hebben van Cryptogeld is steeds meer genormaliseerd. Toen jij begon met het beleggen in Crypto, heb jij je waarschijnlijk ingelezen over het onderwerp. Toch zijn er nog een aantal fun facts die jij wellicht nog niet weet. Hieronder staan er een aantal voor je verzameld.

Bitcoin was ooit $0,0008 waard
Met opkomende Crypto munten zie je vaak dat de waarde heel laag begint. Je belegt misschien een paar USD of EUR in een opkomende munt met een stabiele koers. Zo is dat ook begonnen met Bitcoin. Eén digitale bitcoin was ooit in het begin der beginnen $0,0008 waard. Waarschijnlijk had niemand ooit verwacht dat Bitcoin zou uitstijgen tot boven de $50,000.

Er zijn meer dan 5.000 verschillende cryptomunten
Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn waarschijnlijk de meest bekende Crypto munten. Maar zij zijn dan wel de ‘leaders’ in de Crypto wereld maar zeker niet de enige. Daarnaast zijn er nog meer dan 5.000 andere Crypto munten waar je geld in kan beleggen. Men denkt dat Crypto de toekomst zal zijn en daarom gaat de ontwikkeling van nieuwe Crypto munten hard. Elke munt heeft zijn eigen unieke naam.

Op=op! Geen cryptomunt meer beschikbaar? Dan heb je vette pech! 
Er is op de hele wereld maar een beperkt aantal Crypto beschikbaar. In tegenstelling tot geld, is er voor Crypto een vaste hoeveelheid van elke munt. Er komt niet meer bij. Het voordeel hiervan is dat Crypto niet onderhevig is aan inflatie. Als geld minder waard wordt, wordt er meer geld geproduceerd om dezelfde waarde te kunnen waarborgen. Bij Crypto is het gewoon een kwestie van op=op. Dan is het enkel wachten tot er weer een Crypto munt te koop komt.

Waarom crypto niet kan worden verboden
Cryptocurrency zijn gedecentraliseerd. Ze worden niet gecontroleerd door een overheid, centrale bank of andere instantie. Dat betekent dat de bank of overheid geen inzicht kan hebben in hoeveel Crypto geld jij hebt. Omdat iedereen een crypto wallet kan kopen, is het dus fysiek onmogelijk om cryptocurrency te verbieden.

In sommige landen is het gebruik van cryptomunten verboden. Je mag er niet handelen, betalingen uitvoeren door middel van cryptocurrency’s. Maar… aangezien centrale banken en overheden geen controle hebben over transacties die worden gemaakt met Crypto valuta, is het moeilijk om hierop toe te zien. Het is dus verboden in sommige landen, maar moeilijk te controleren.

In Nederland is het echter niet verboden en wordt het ook steeds populairder. Je kan op heel veel verschillende online platformen een Crypto Wallet kopen. Op het platform kun je kijken naar de koersen en overwegen in welke munt je gaat beleggen. Benieuwd naar hoe je gemakkelijk kan investeren in Cryptomunten? Kijk dan op https://anycoindirect.eu/nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant