Afbeelding
Foto: Pixabay

Update Weesper coronateststraat: aantal positieve testuitslagen stijgt verder

Coronavirus

WEESP Het aantal bezoekers van de Weesper teststraat dat een positieve testuitslag kreeg in de afgelopen week is weer gestegen. In totaal bleken 161 van de 971 geteste mensen besmet te zijn met het coronavirus.

“De cijfers zijn, zowel absoluut als relatief, voor Weesp nog verder gestegen,” zegt dokter Hans Burggraaff. “Bijna 17 procent van de testen zijn positief in Weesp.”

In de week van 22 november waren er in totaal 971 mensen die de teststraat in Weesp bezochten. Dat is minder dan de week ervoor, toen kwamen er nog 1040 mensen langs voor een test. Het totaal aantal positieve testuitslagen is echter wel toegenomen;  dat waren er 161 in de afgelopen week, ten opzichte van 159 in de week daarvoor.

Van het totaal aantal geteste mensen kwamen er 700 uit Weesp. Van hen bleken er 117 ook daadwerkelijk besmet te zijn met het virus. Sinds het begin van de maand is het wekelijkse aantal positieve testuitslagen bij de Weesper testgarage hoger dan ooit. “We zijn in Weesp nog lang niet klaar met het coronavirus!”, waarschuwt dokter Burggraaff dan ook.

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties.

Aantal positief geteste personen bij de Weesper testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant