Afbeelding

Korting op zorgverzekering voor Weespers met laag inkomen

Zorg

WEESP Weespers met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen meedoen met de collectieve zorgverzekering van de gemeente Amsterdam bij het Zilveren Kruis. De gemeente betaalt dan mee aan de zorgverzekering.

Weespers die bijvoorbeeld een uitkering ontvangen, of werken maar weinig verdienen, komen in aanmerking voor de zorgverzekering. Wie in aanmerking komt krijgt de goedkoopste aanvullende verzekering gratis, en korting op andere aanvullende verzekeringen. “De aanvullende verzekeringen vergoeden veel kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld de wettelijke eigen bijdragen, de tandarts voor uzelf, een beugel voor uw kind of fysiotherapie,” zegt de gemeente.

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan nog tot en met 31 december 2021. Voor meer informatie en aanmelden kan contact opgenomen worden met de gemeente via 020 252 6030. Via de post wordt dan een aanvraagformulier en een overzicht met alle vergoedingen opgestuurd.

Op www.gezondverzekerd.nl/weesp kunnen Weespers de huidige verzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen. “Op deze website ziet u per aanvullende verzekering welke zorgkosten worden vergoed,” zegt de gemeente. “U kunt zo zien welke zorgverzekering het beste bij uw huidige situatie past.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant